Главният изпълнителен директор на Toyota Motor Corp Акио Тойода ще се

...
Главният изпълнителен директор на Toyota Motor Corp Акио Тойода ще се
Коментари Харесай

Шефът на Lexus поема Toyota, след като внукът на основателя се оттегля

Главният изпълнителен шеф на Toyota Motor Corp Акио Тойода ще се отдръпна като началник на компанията, учредена от дядо му, заяви японският авто производител в четвъртък, заяви Ройтерс. Той съобщи поста на шефа на отдела си за първокласни коли Коджи Сато.

53-годишният основен бранд шеф на автомобилния производител, който е и президент на първокласната марка на Toyota Lexus, ще поеме поста основен изпълнителен шеф от 1 април, заяви компанията, откакто Акио Тойода става ръководител.
 Коджи Сато
Източник:

Коджи Сато

Настоящият ръководител Такеши Учиямада ще се откаже от купата си на ръководител, само че ще остане в борда.

Въпросът кой ще поеме ръководството от Тойода, 66-годишният внук на създателя на компанията, все по-често беше във фокуса на вложителите. Но моментът на оповестяването на наследяването беше изненада.

Под управлението на Тойода автомобилният производител следва постепенно разрастващ се метод към електрическите транспортни средства, като твърди, че хибридната технология, която вкара с Prius, ще остане значима дружно с вложенията във водород.

Този метод провокира рецензии от страна на вложители и деятели, които в миналото необятно възхваляваха неговата технология и екологичен връх.
 Toyota възобнови доставките си на аварийни авточасти елементи в Русия
Най-големият автомобилостроител в света възобнови доставките си на аварийни елементи в Русия

Това е първият огромен западен автоконцерн, който прави този ход

Тойода сподели, че задачата на Сато ще бъде да трансформира Toyota в " компания за подвижност ", без да прецизира какво ще включва тази тактика.

Сато сподели, че Тойода му е предложил работата на основен изпълнителен шеф в края на годината, когато и двамата са били в Тайланд за събитие, отдадено на 60-годишнината от активността на Toyota там.

" Можете ли да бъдете основен изпълнителен шеф? ", попитал Тойода. " Не знаех по какъв начин да отговоря ", споделя Сато. - " Мислех, че е смешка. "

Съобщението за наследяването беше излъчено посредством уебкаст през канала на автомобилния производител Toyota Times по метод, който приличаше повече на токшоу с водещ, в сравнение с публично корпоративно известие.

Тойода прокара вътрешния медиен канал на Toyota, откакто установи, че посланието на автомобилния производител - в това число тактиката му за хибридите не стига до обществеността.
 Toyota регистрира спад на продажбите и облагата
Toyota регистрира спад на продажбите и облагата

Компанията към момента чака да продаде 10,7 млн. автомобила за година

Коджи Ендо, старши анализатор в SBI Securities, сподели, че оповестяването на промяната на управлението е " голяма изненада " и сподели, че Тойода евентуално ще остане надълбоко зает в интервенциите от позицията си на ръководител.

" Следващите няколко години могат да бъдат просто един тип чиракуване за Сато като идващ президент ", сподели той.

По време на повече от десетилетие на върха, Тойода управлява автомобилния производител в интервал на интензивна смяна в автомобилната промишленост и възходяща неустановеност по отношение на това по какъв начин наследени автомобилни производители като Toyota могат да отхвърлен предизвикването от по-нови - и постоянно по-пъргави кандидати като Тесла.

Тойода, говорейки на конференция, сподели, че неговият мандат отпред на Toyota е почнал през 2009 година с " рецесия след рецесия " от резултатите на световната криза, през личното евакуиране на Toyota и рецесията с сигурността до разстройствата, последвали земетресението и цунамито през 2011 година в северна Япония.
 Филиал на Toyota фалшифицирал данни за излъчванията на мотори от 2003 година насам
Филиал на Toyota фалшифицирал данни за излъчванията на мотори от 2003 година насам

Hino изтегли близо 47 000 транспортни средства, създадени сред април 2017 година и март тази година

На заседание на акционерите през юни предходната година Тойода сподели, че " мисли за времето и избора на правоприемник ", когато го попитаха за планирането на наследяването.

В четвъртък той сподели, че Сато е определен, тъй като е " работил интензивно, с цел да изучи философията на Toyota ".

" Главният изпълнителен шеф се нуждае от младост, сила, мощ. "

Сато стартира кариерата си в Toyota през 1992 година, преди да се издигне в йерархията, с цел да стане основен инженер на Lexus International, първокласната автомобилна марка на Toyota, през 2016 година, съгласно неговия профил в уеб страницата на Toyota.

Той заема позиции като президент на Lexus International и Gazoo Racing Company, марката за моторни спортове на Toyota, от 2020 година Той също по този начин пое изпълнителна роля в Toyota и стана неин основен шеф по брандиране през януари 2021 година
 Toyota приготвя дребен и на ниска цена пикап
Toyota приготвя дребен и на ниска цена пикап

HiLux ще има " по-малък брат ", който да се конкурира с Ford Maverick

Един от изпълнителните шефове на Toyota, поискал анонимност, сподели, че автомобилният производител се е насочил към интервал на " затворено ръководство ", визирайки интервала в историята на Япония, когато пенсиониран император продължавал да ръководи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР